Fake Crypto-annonser: Google, Facebook är komplicerade, om inte skyldiga

När det gäller allmänhetens uppfattning upptar cryptocurrencies fortfarande ett grått område. Medan användningen av fall av kryptokurser som Bitcoin Era har visat sig under det senaste decenniet, finns det fortfarande en hel del skepsis i hjärnan för individer som inte är helt bekanta med hur kryptokurser fungerar.

Tillgångsklassens sensationella förening med dåliga skådespelare och bedrägerier avskräcker fortfarande många individer från att komma ombord kryptobandvagnen, trots de oroande prestationerna för traditionella finanser och fiatvalutor under de senaste åren. Trots ökad reglering och stora peruker i finansvärlden som lägger sin vikt efter denna tillväxtmarknad, vad har hindrat den genomsnittliga personen från att pröva en alternativ finansiering?

Cryptocururrency kan inte tyckas skaka av sin „förening“ med brott

Otaliga studier har visat att det inte finns några unika band mellan krypto och cyberbrottslighet och att det liknar användningen av kontanter, också krypto kommer i kontakt med dåliga aktörer.

Dessa studier kommer emellertid inte att fungera eftersom det under det senaste året har krypto-bedrägerier dykt upp som en av de grundläggande oro för cryptocurrency-utrymmet.

Trots striktare bestämmelser finns det fortfarande krypto-bedrägerier på populära innehållsplattformar som Facebook och YouTube, existerande med sällan någon konsekvens. Det faktum att avskräckligt scammy annonser fortsätter att dyka upp på betrodda webbplatser skapar ett orättvist intryck, inte bara på branschen utan också för enskilda användare.

Även om det långt ifrån idealisk mottagningskrypto har fått från allmänheten inte alla kan skyllas på annonser som svävar runt Googles sökmotorresultat och Facebook-sidor, bidrar de säkert till den övergripande uppfattningen som många användare har angående krypto. I USA har Federal Trade Commission riktlinjer för reklam och „sanning“, men under de senaste åren har det blivit en stor spridning av annonser relaterade till popup-kryptokurser på mycket många webbplatser.

Är världens största Internetföretag medskild?

För mindre än ett år sedan var Facebook i nyheterna efter att en nederländsk domstol beordrade den sociala mediagiganten att ta ner annonser som främjar bli snabba snabba program som innehöll en lokal kändis – den holländska miljardären John de Mol.

Under åren har Facebook upprepat sin ståndpunkt att den inte kommer att polisera något av innehållet som finns på sin webbplats – utan kommer att fungera rent som en sammanställning av innehåll i sitt försök att behålla de grundläggande principerna för yttrandefrihet. Detta slutar emellertid också så att dåliga aktörer kan utnyttja användare som kanske inte är välkända med krypto eller bästa praxis för att undvika att falla för online-bedrägerier.

Intressant nog kan man hävda att om icke-kryptobrukare är riktade mot sådana annonser, kan det i sin tur bli en enorm barriär mot kryptoptagande. I dräkten in mot Facebook, hade sammanfattningen dom läsa,

„Facebooks argument att det bara är en neutral tratt för information och därför inte kan tvingas agera är inte acceptabelt“

På liknande sätt var den tekniska jätten Google involverad i en liknande incident – och spelade enableraren. Googles annonseringsplattform under de senaste åren har varit hem för olika bedrägliga krypto-annonser genom sitt annonsnätverk. Faktum är att ett brittiskt baserat Bitcoin-utbyte, CoinCorner, rapporterade tidigare på året att Googles annonseringsalgoritm visade en bedräglig annons som ledde till en spegelwebbplats för utbytet, en som förmodligen är avsedd för phishing-syften. CoinCorners marknadschef, Molly Spiers, hade då rapporterat problemet.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.